Kaikki yli 120 euron tilaukset ilmaisella kuljetuksella

30 vuorokauden ilmainen palautusoikeus kaikissa tilauksissa

RST-LIGHTS lisävalotakuu jopa 5 vuotta tilauksesta

Kaikki yli 120 euron tilaukset ilmaisella kuljetuksella

Normaalihintaiset tuotteet -10% alennuksessa koodilla:blackweek10
Uncategorized
Posted in

Lisävalojen hankintaopas

Posted in

Miksi tarvitsit lisävaloja? Jokaisesta kulkuneuvosta löytyy ajovalot vakiovarusteena. Myöskään kaukovaloja ei tarvitse valita lisävarusteluettelosta, koska nekin löytyvät vakiona. Mihin lisävaloja sitten oikein tarvitaan? Autoteollisuus on yhtä mahtavaa massateollisuutta. Autot suunnitellaan usein suurimpien markkinoiden tarpeisiin ja meillä Suomessa ajo-olosuhteet ovat usein täysin erilaiset kuin suurilla markkina-alueilla. Meillä käytetään erittäin paljon kaukovaloja moniin muihin maihin verrattuna. Suomalaiseen liikenteeseen on tyypillistä myös se, että välimatkat ovat pitkiä ja teillä on suhteellisen vähän liikennettä ja moni suomalainen tuntee tilanteen, jossa ajetaan käytännössä yksin ”keskellä ei mitään”. Tämä puolestaan aiheuttaa sen, että metsän eläimet ovat usein tavattuja vieraita niin teiden vierellä kuin valitettavasti myös ajotiellä. Pimeys ja kuskin näkökulmasta arvaamattomasti liikkuvat eläimet ovat jo yksinään erittäin painavia syitä harkita lisävalojen hankintaa. Vakuutusyhtiöidenkin vahinkotilastot kertovat karua kieltään.  Törmäykset eläimiin ovat yleisempiä kuin vaikkapa autoihin kohdistuvat ilkivaltateot. Valitettavasti eläintörmäykset ovat useimmiten onnettomuuksia, joissa myös vahingot ovat yleensä verrattain suuria. Vakuutuksiin panostetaan paljon, joten miksi et panostaisi myös lisävaloihin. Se on halpa vakuutus.

Satunnaisessa liikenteessä ajellessa ei välttämättä tule edes mieleen, että lisävalot kannattaisi lisätä hankintalistalle. Useimmiten autoon hankintaan esimerkiksi tyylikkäämmät alumiinivanteet tai muuta koristetta. Moni voi ajatella, että auton vakiovaloilla pärjää ihan hyvin. Tämä on varmasti ihan totta, mutta samaan aikaan moni kuljettaja tunnistaa myös tilanteen, jossa kaukovaloilla ajaessa haluaisi vielä laittaa ”pitkät päälle”, kunnes huomaa, että ajaakin jo kaukovaloilla. Yhtä tuttu on arkinen tilanne, jossa kävelet hämärässä. Yhtäkkiä huomaat, että eteneminen on huomattavasti normaalia hitaampaa ja joudut kävelemään kädet ojennettuna suoraan eteen, jotta olosi olisi turvallisempi. Käsillä rakennat itsellesi ”lisäpuskurin” mahdollisia törmäyksiä varten. Autoa ajaessa et voi ottaa käsiäsi suojaksesi, vaan joudut ainoastaan toivomaan, että et törmää mihinkään tai kenenkään. Toki on hyvä muistaa, että lisävaloja tarvitaan entistä enemmän, jos liikutkin maanteiden ulkopuolella. Jos kulkuneuvonasi onkin moottorikelkka tai mönkijä ja etenet vaikkapa mökkiteillä, olosuhteet saattavat olla pilkkopimeät, eli lisävaloa kaivataan.

Edellä mainitut seikat ovatkin tärkeimpiä pointteja, kun puhutaan lisävaloista. Turvallisuus ja nopeus, tai pikemminkin hitaus. Jokainen meistä haluaa päästä paikasta A paikkaan B, turvallisesti. Maantiet eivät ole se turvallisin paikka ja lisävaloilla saat helposti itsellesi turvallisuuden tunnetta konkreettisesti. Yhtä lailla huomaat, että lisävaloja käyttäessäsi ajaminen on vähemmän kuormittavampaa. Vireystilasi ratin takana pysyy parempana ja ajat virkeämmin. Tämä lisää myös turvallisuutta. Valitettavasti aika on usein määräävä tekijä liikenteessä. Ammattikuljettajien aikataulut ovat tiukempia kuin muiden, mutta silti vapaa-ajallakin tuntuu aina olevan kiire jonnekin. Jos etenet liikenteessä hitaammin huonon näkyvyyden takia, aikataulupaine yleensä kasvaa ja saatat tehdä huonoja valintoja. Ehkä nostat nopeutta riskirajoille tai heikennät turvallisuutta muilla ratkaisuilla. Hyvillä lisävaloilla voit vaikuttaa myös siihen, että pääset etenemään riittävällä vauhdilla myös hämärämmissä olosuhteissa.

Niinpä lisävalojen hankkiminen ajoneuvoihin on koko ajan yleisempää ja myös suositeltavaa. Laajojen tuotevalikoimien ansiosta valaistusratkaisuja on saatavilla kaikenkokoisiin kulkuneuvoihin. Olemme alan rautainen ammattilainen ja tarjoammekin asiakkaillemme kattavan valikoiman lisävaloja parhaimmilta tuotemerkeiltä. Panostamme laatuun niin tuotteiden ominaisuuksissa kuin asennuksessa, jolloin sinulle jää tehtäväksi vain määritellä vaatimukset ja toiveet. Laadukkaasta lopputuloksesta ei tarvitse huolehtia, se on taattu.

Oikean lisävalon valinta

Valikoimaa on runsaasti ja yksi tietty valo ei todellakaan ole järkevä ratkaisu jokaiseen ajoneuvoon. Niinpä alkuvaiheen suunnitteluun on syytä panostaa. Valmistajia on useita ja samoin erilaisia valaisintyyppejä. Luultavasti helpoin tapa lähteä purkamaan valikoimaviidakkoa on tunnistaa eri tuotteet oman ajoneuvosi perusteella. Useimmiten ei ole järkevää tai edes mahdollista hyödyntää suuremman pakettiauton lisävaloratkaisuja pienempään henkilöautoon.

Tavallisen henkilöauton omistaja lähtee useimmiten hakemaan pienempää ja huomaamattomampaa lisävaloa autoonsa. Muutamia asioita on syytä huomioida heti alussa. Visuaalinen puoli on toki aina tärkeää. Miellyttääkö silmääsi enemmän pyöreä vai leveämpi ja matalaprofiilisempi lisävalopaneeli? Pyöreät lisävalot erottuvat selkeämmin autosi ulkonäöstä ja lisävalopaneelien asennus on usein yllättävän huomaamaton. Autosi tyyppi tai henkilökohtaiset mieltymyksesi vaikuttavat usein myös lisävalon tyypin valintaa. Toiseen autoon halutaan sijoittaa lisävalot, joita ei edes kunnolla huomaa, jos ne eivät ole päällä. Esimerkiksi maastureihin tai lava-autoihin valitaan usein sellainen lisävalo, joka erottuu selvästi ja suorastaan korostaa ajoneuvon massiivisia muotoja ja rouheutta. Led-lisävalon muodon lisäksi kannattaa miettiä mihin kohtaa autoa haluat sijoittaa valaisimet. Onko etupuskuri vai katto sopivampi ratkaisu sinulle? Tässä puolestaan on hyvä huomioida se, ettet vahingossa peitä esimerkiksi pysäköintitutkaa Led-lisävalolla. Meidän valikoimastamme löydät varmasti sopivat Led-lisävalot autoon, oli budjettisi mikä tahansa. Pienemmälläkin budjetilla saat aina takuuvarmasti lisävalaistusta matkasi turvaksi ja korkeammalla budjetilla pääset nauttimaan uusimmista innovaatioista, kuten esimerkiksi Lazer-lisävalojen älykkäästä tekniikasta. Intelligent Low Beam Assist -teknologia mahdollistaa lisävalaistuksen käyttämisen myös lähivalona ja automatiikka optimoi valokuvion aina niin, että se ei häikäise vastaantulevaa liikennettä – oli käytössä sitten lähi- tai kaukovalot.

Valojen asennus kannattaa siis ottaa huomioon suunnitteluvaiheessa. Kuten edellä mainittiin, ajoneuvosi tyyppi saattaa ohjata lisävalon tyyppiä tiettyyn suuntaan. Tietyn tyyppisessä ajoneuvossa, kuten maastureissa tai lava-autoissa lisävalot halutaan pitää selkeästi esillä ja näin korostaa auton tyyliä. Perinteisempään henkilöautoon saatetaan toivoa huomaamattomampaa asennusta, jolloin lisävalot ikään kuin sulautuvat auton ulkonäköön. Myös ajoneuvon muoto voi vaikuttaa lisävalon valintaan. Jos ajoneuvon keula on muutenkin kaareva, on luonnollista valita myös kaarevan mallinen lisävalo, eli kaareva paneelimallinen lisävalo. Jos auton keula on pystymallinen, kuten pakettiautoissa usein on, pyöreän lisävalo voikin sopia siihen paremmin. Asennuksen suhteen on eri vaihtoehtoja. Rekisterikilven yhteyteen asennetaan lisävaloja varsin usein ja saatavilla onkin näppäriä telineitä, jossa saat asennettua lisävalon tyylikkäästi kilpitelineeseen. Rekisterikilven yhteyteen asennettu lisävalo on melko huomaamaton ja vielä parempi lisävalon saa piiloon, jos se upotetaan auton puskuriin. Valikoimissamme on paljon valmiita Grille Kit -paketteja, jotka on suunniteltu sopimaan tietyn automallin etupuskuriin mittojen mukaan. Isommissa ajoneuvoissa on melko yleistä se, että lisävalot asennetaan joko valorautoja hyödyntäen auton keulaan tai vaihtoehtoisesti katolle. Kun lisävaloja asennetaan katolle, on varmistettava, että lisävalon valokuvio on juuri oikeanlainen, eikä se heijastu esimerkiksi auton konepeltiin ja häiritse näin kuljettajaa. Katolta kannattaa pyrkiä siihen, että saadaan mahdollisimman laaja valokuvio, joka valaiseen myös tien penkkoja. Näissäkin asioissa kannattaa hyödyntää meidän ammattitaitoamme ja olla rohkeasti yhteydessä, jos sopivan lisävalon valinta mietityttää.

Luonnollisesti budjetti on myös määräävä tekijä lisävalojen suunnittelussa. Tähän liittyy vahvasti se, mikä on ajoneuvotyyppisi ja ennen kaikkea se, kuinka paljon ajat. Ammattikuljettajan tarpeet ovat yleensä hyvin erilaisia kuin ns. tavallisen kuskin. Ammattikuljettaja ei voi valita koska liikkuu, vaan työtä on tehtävä silloin kun on tehtävä. Tärkeintä on siis löytää juuri sinun tarpeisiisi sopiva lisävaloratkaisu. Budjetissa on hyvä muistaa se, että kaikkein kallein ei välttämättä aina ole se paras ratkaisu. Erityisesti kun suunnitellaan ratkaisu yksilöllisiin tarpeisiin. Paras ratkaisu ei ole kallein, vaan juuri sinulle sopivin. Hinta ei aina kerro kaikkea ja edullisemmissakin merkeissä löytyy erinomaisia lisävaloja. Edullisinkin lisävalo parantaa kuitenkin aina merkittävästi näkyvyyttä.

Muotoilu on tietysti tärkeä seikka, jos puhutaan lähes mistä tahansa auton lisävarusteesta. Useimmiten lisävaloissa vertailu tehdään perinteisten pyöreiden lisävalojen ja paneelimallisten lisävalojen kesken. Molemmilla saavutetaan erinomainen valoteho ja myös erilaisia valokuvioita ja -ominaisuuksia löytyy molemmista valoluokista. Kyse on siis enemmän siitä, kumpi miellyttää sinua enemmän. Pieniä eroja näistä valoista kuitenkin löytyy. Valopaneeleita asennetaan yleensä vain 1–2 kappaletta kun taas pyöreitä lisävaloja 2-3 kappaletta. Valopaneeliin päädytään useimmiten niissä tapauksissa, joissa halutaan huomaamattomampi asennus. Paneelimallisia valoja voidaan asentaa jopa etupuskurin sisään. Paneelivaloja on saatavilla myös kaarevina versioina, jolloin valokuvio on normaalia leveämpi. Leveästä valokuviosta on luonnollisesti suuri hyöty, koska silloin näet tien reunat ja penkat huomattavasti selkeämmin ja reagointi mm. eläimiin on helpompaa. Valoteho paneelivaloissa on niin hyvä, että usein vain yksi lisävalo riittää. Pyöreitä lisävaloja valitaan silloin, jos toivotaan laajempaa suuntausaluetta. Näitä valoja on helpompi kääntää ja kohdistaa esimerkiksi alaspäin tai sivulle päin. Luonnollisesti kolmea lisävaloa käyttämällä päästään jo erinomaiseen valotehoon ja -kuvioon. Pyöreät lisävalot erottuvat ajoneuvosta selkeämmin ja siitä syystä ne sopivatkin mainiosti vaikkapa lava-autoihin korostamaan auton ilmettä. Pyöreät lisävalot soveltuvat erinomaisesti myös muihin ajoneuvoihin, kuten moottoripyöriin, mönkijöihin, kelkkoihin tai veneisiin.

Teknisiin ominaisuuksiin on hyvä myös kiinnittää aina huomiota lisävalojen suunnittelussa, vaikka niiden vertailu voi alkuun tuntuakin haastavalta. Lumenit ja kelvinit tai xenonit ja ledit voivat mennä helposti vertaillessa sekaisin. Me olemme kuitenkin aina valmiita auttamaan suunnittelussa ja myös tämä opas on tehty auttamaan sinua suunnittelussa. Tässä nopea selvitys teknisten ominaisuuksien vertailusta:

  • Kelvinit eli värilämpötila, esimerkiksi 5400K

Pienempi luku tarkoittaa keltaisempaa ja suurempi luku sinisempää valon sävyä. Kyseessä ovat Kelvin-asteet, jotka ilmaiset värin sävyn lämpötilaa. Kyse ei ole siis lämpötila siinä mielessä, jolla kerrotaan kuumasta tai kylmästä säästä vaan värin sävystä. Jos värilämpötilassa mennään alle 3000K:n valo näyttää jo hyvin kellertävältä, mutta moni toki kokee lämpimän värisävyn miellyttävänä. Puolestaan 6000K:n valo on selkeästi sinertävä. Tavalliset autojen vakiovalot ovat varsin neutraalin sävyisiä, useimmiten 4300K. LED-lisävaloissa käytetään yleisesti kirkkaan valkoista valolämpötilaa noin 5400K.

  • Led vs halogen vs xenon

Kun selailet lisävalojen valikoimaa, huomaat varmasti nopeasti, että valtaosa nykyvalikoimasta on jo toteutettu Led-tekniikalla. Tämä on täysin ymmärrettävää, sillä Led-tekniikka on pääsääntöisesti muita edellä niin kestävyydessä, tehossa kuin hyötysuhteessa kun verrataan niitä vanhempiin valoihin. Kun kytket Led-valot päälle, et joudu odottamaan vaan ne toimivat saman tien täydellä kirkkaudella. Jos haetaan huonoja puolia Led-valoista voidaan mainita ainakin se, että ne eivät lämpiä samalla tavalla kuin vaikkapa halogeenivalot. Näin ollen niissä voi olla pieni riski, että talvikeleillä ne saattavat jäätyä. Onneksi valikoimissa on myös lämmitetyllä linssillä varustettuja Led-lisävaloja, joten nykytekniikalla mahdolliset haasteet on saatu taklattua. Xenon-valoja suositaan yleensä loistavan valokuvion ansiosta. Xenon-valoihin polttimot ovat myös helposti vaihdettavissa eli kirkkautta tai väriä on mahdollista sitä kautta muokata. Led-valoihin ei siis aina ole mahdollista vaihtaa polttimoita, joskin niiden elinkaari on myös erinomaisen pitkä. Halogeenivaloissa elinkaari on lyhyempi, mutta niiden etuna on lämpötila niin valon värin kuin oikean lämmön suhteen. Ne siis pysyvät ainakin paremmin sulana, koska valoissa syntyy enemmän hukkalämpöä. Valoteho on kuitenkin normaalisti Led-valoja perässä. Niin halogeenivaloja kuin xenon-valoja vaivaa sama ongelma, eli niissä kestää hetki syttyä täyteen valotehoon.

  • Lumenit eli valoteho, esimerkiksi 15000lm

Tässä suurempi luku tarkoittaa suurempaa valotehoa. Eri valaisimien vertailu saattaa olla ilmoitetusta valotehosta huolimatta hankalaa. Eri valmistajat saattavat pyrkiä liian positiivisiin mainospuheisiin ja tehdä vertailua hieman erilaisin keinoin eri luksiarvoilla mitattuina. Suurempi lumen-määrä kertoo kuitenkin valon määrästä ja mekin pyrimme ilmoittamaan tuotetiedoissa usein myös kantamaa, jolloin saa ehkä parempaa kuvaa siitä, kuinka pitkälle kyseinen lisävalo kantaa. Vertailumielessä suosittelemme myös yhteydenottoa meihin, jolloin voimme suositella tiettyjä valaisimia tiettyihin tarkoituksiin, jos juuri oikeanlainen kantama tai valoteho on tärkein kriteeri.

Kun kiinnität huomiota lisävalojen teknisiin tietoihin, saat selkeämmän kuvan siitä, kuinka pitkälle tai leveälle valot näkyvät ja myös siitä, kuinka monta kappaletta lisävaloja mahdollisesti tarvitset. Lisäksi lisävalojen lukumäärään vaikuttaa oleellisesti valojen yhteenlaskettu referenssiluku ja siitä seuraavassa lisää.

Tieliikennelakiin on kirjattu muutos vuonna 2019, joka antoi mahdollisuuden käyttää ajoneuvoissa parittoman määrän lisävaloja. Aiemmin lisävalot piti aina asentaa pareittain, joka toi lisähaasteensa valojen hankintaan ja varsinaiseen asennukseen. Erityisesti Led-paneelien suhteen tuli aiemmin usein haasteita, koska kahdelle kookkaammalle paneelille ei välttämättä löytynyt järkevästi paikkaa ajoneuvosta. Nykyään uusien valomääräysten myötä lisävalojen suunnittelu sinun ajoneuvoosi sopivaksi on huomattavasti helpompaa.

Referenssiluvun kanssa pitää kuitenkin olla tarkkana. Sinun on syytä aina tarkistaa ajoneuvosi omien valojen luvut, koska valojen yhteenlaskettu referenssiluku saa olla enintään 100. Niinpä nykyiset valot huomioiden saat selville, kuinka paljon pystyt lisävaloja asentamaan ajoneuvoosi. Omien valojen luvut löytyvät joko ajovaloumpiosta tai sen läheisyydessä olevasta tarrasta. Jos sinun autosi omien valojen referenssiluku on esimerkiksi 20, niiden yhteenlaskettu luku on 40. Näin ollen sinulle jää lisävaloille käytettäväksi arvoksi 60. Tuon luvun voit halutessasi jakaa esim. kahdelle lisävalolle, jolloin yhtä lisävaloa kohden referenssiluvuksi tulisi 30. Tämä on selkeää ja yksinkertaista matematiikkaa, mutta silti asia, joka pitää aina muistaa tarkistaa. Lisäksi on huomioitava, että Trafin asetusten mukaisesti henkilöautoihin saa asentaa maksimissaan 3 lisävaloa auton omien kaukovalojen lisäksi. Raskaissa ajoneuvoissa samanaikaisesti saa palaa 5kpl lisävaloja.

Samalla kun tarkistat referenssilukua, kannattaa tarkistaa myös nykyisten valojen tyyppi. Mikäli valot ovat tavalliset halogeenit, saat signaalin lisävalojen ohjausreleelle suoraan kaukovalojen plusjohdosta. Jos taas nykyiset valot ovat uudemmat led-matriisit, tarvitaan lisävaloille johtosarjan lisäksi CAN-ohjain. Tämä ohjain osaa lukea tietoa ajovalojen toiminnasta autosi CAN-väylästä ja sitä kautta lisävalot kytkeytyvät päälle, kun ajat kaukovaloilla.

Muista huomioida myös valojen E-hyväksyntä. Tämä merkintä kertoo sen, saako lisävaloa käyttää laillisesti tieliikenteessä. Jotta lisävalolle on myönnetty E-hyväksyntä, on edellytyksenä se, että valon väri on oltava juuri oikeanlainen ja se, että valokeila ei saa missään nimessä häikäistä liikaa vastaantulijoita. Lisävalon on myös käytettävä tieliikenteeseen hyväksyttyjä polttimoita. Luonnollisesti jos liikut kulkuneuvollasi tieliikenteen ulkopuolella, voit myös valita sellaisia lisävaloja, joissa ei ole E-hyväksyntää.

Huomioitavia asioita on siis varsin paljon. Kaikki tämä kuitenkin pohjautuu siihen, että kyseessä on lisävaruste, jonka tarkoitus on tuoda juuri sopivasti valoa sinun tarpeisiisi. Ajoneuvot ja -tottumukset ovat hyvin erilaisia ja siksi olemassa ei ole ”one size fits all” -tyyppistä ratkaisua. Mitä huolellisemmin paneudut oikean lisävalon valintaan, sitä parempi lopputulos sinua odottaa. Seuraavaksi pureudumme tarkemmin omaan valikoimaamme, joka sekin on vähemmän yllättäen laaja.

Lisävalojemme valikoima

Edustamme kattavalla valikoimalla markkinoiden parhaita valmistajia. Tällä hetkellä valikoimistamme löytyy lisävaloja seuraavilta merkeiltä: Lazer, Strands, Optibeam, Purelux, Hella, RST-Light, W-Light, X-Vision ja Seeker.

LAZER

Nostamme ensimmäisenä esille kestosuosikkimme Lazerin. Lazer on LED-valaistuksen ehdoton edelläkävijä, jonka superlaadukkaista tuotteista olemme saaneet nauttia Lazerin perustamisvuodesta 2010 asti. Tuotteet valmistetaan vankalla ammattitaidolla Englannissa. Lazerin Englannin tehtaalla hoidetaan niin tuotteiden suunnittelu kuin kokoonpano. Olemme olleet erityisen vaikuttuneita yrityksen valmistus- ja laatuprosesseista, jotka on hiottu viimeisen päälle. Yrityksen johdossa toimii Ben-Russell Smith, joka on johtanut valaistusprojekteja aiemmin mm. Nissanilla ja Fordilla. Russell-Smith on työskennellyt ajoneuvojen valaistusratkaisujen korkeimmalla huipulla jo yli 20 vuoden ajan.  Asiakas voi aina luottaa Lazer -lisävalojen laadukkaisiin komponentteihin, joista osoituksena on myös tuotteille myönnettävä laaja 5 vuoden takuu. Tarjoamme sinulle täysin riskittömän Lazer-lisävalotakuun. Takuu voimassaoloaikana toimitamme sinulle täysin uuden samanlaisen lisävalon tilaamasi Lazer-lisävalon tilalle. Lazerin erinomaisiin valaistusominaisuuksiin luottavat lukuisat yhteistyökumppanit niin moottoriurheilun huipulta kuin tieliikennekäytön arjesta. Kaikki kuljettajat tietävät, että lisävalo on oikeasti lisävalo vain silloin, kun se toimii aina. Sinun pitää voida luottaa lisävalaistukseen, jotta voit taittaa matkaasi turvallisella mielellä. Kun käytät Lazerin lisävaloja, voit keskittyä ajamiseen ja nauttia kirkkaasta näkymästä olosuhteista huolimatta.

”Tuotteiden laadun suhteen ei ole varaa ottaa riskejä. Laatu pitää olla mukana alusta asti ja se on varmistettava myös ahkeran testaamisen kautta. Tästä syystä voimme tarjota asiakkaillemme 5 vuoden takuun, joka koskee kaikkia tuotteitamme. Meidän valaisimemme ovat vahvaa tekoa, koska arvostamme asiakkaitamme kaikilta toimialoiltamme. Asiakkaamme voivat aina odottaa valoiltamme tasaisen varmaa suorittamista vuosien ajan.”                           Ben Russell-Smith, toimitusjohtaja, Lazer Lamps Ltd

Vahva osoitus Lazerin ylivertaisesta laadusta ja luotettavuudesta on se, että heidän tuotteensa otettiin laajasti käyttöön moottoriurheilun saralla heti ensihetkistä alkaen. Heti ensimmäisenä tuotantovuonna Lazer keräsi ehdokkuuksia ja palkintoja alalta mm. ”Innovatiivisin uusi moottoriurheilu tuote 2012”. Menestys moottoriurheilun vaativissa olosuhteissa on tietysti auttanut kasvattamaan Lazerin uskottavuutta myös tieliikenteen ja oikeastaan kaikkien kuljettajien keskuudessa. Monet tunnetut autovalmistajat ovat lisäksi hyväksyneet Lazerin vakiotoimittajiensa harvaan ja valittuun joukkoon.

Merkki on siis erittäin laadukas ja yrityksellä jo todella pitkä historia. Mitä tuotevalikoima sitten oikeasti pitää sisällään? Lazerin lisävalot on jaettu eri tuoteryhmiin, joista jokaisella on oma nimensä: Linear, Triple-R, Sentinel, ST/T Evolution ja Carbon. Tämän lisäksi Lazerilta löytyy laaja valikoima integroitavia ”grille kit”-paketteja, jotka on suunniteltu asennettavaksi juuri tiettyihin automerkkeihin ja -malleihin. Säleikköintegraatiosarjat ovat helppo valinta, koska sinun ei tarvitse oikeastaan muuta kuin etsiä sopiva valaisinpaketti oman autosi tiedoilla esim. Volvo XC90 ja valikoima tarjoaa valmiin ratkaisun juuri sinun autoosi valmiiksi suunniteltuna.

Nostamme seuraavaksi Lazerin valikoimasta esille kolme suosituinta tuotesarjaa eli Linear, Triple-R sekä säleikköintegraatiosarjat. Kaikkien Lazer lisävalojen myyntivalttina on se, että tuotteiden huippulaadun lisäksi Lazer panostaa todella paljon myös asennuksen suunnitteluun. Lazer painottaakin filosofiassaan, että asennuksen laatu on aivan yhtä tärkeää kuin tuotteiden laatu. Se todella näkyy jokaisessa tuotteessa läpi Lazerin valikoiman.

Lazer Grille Kitit (Merkkikohtaiset lisävalosarjat arkistot – rst-ligts.fi | lisävalot verkosta (rst-lights.fi))

Säleikköintegraatiosarjat tunnetaan kenties tuttavallisemmin nimellä Grille Kit. Ne ovat valmiiksi tiettyihin automalleihin suunniteltuja etusäleikköön asennettavia lisävaloja. Asennus on aina huomaamaton ja viimeistelty. Jokaisen auton etupuskuri on enemmän tai vähemmän erilainen, joten suunnittelun pitää olla yksilöllistä. Onneksi se on ollut valmistajan tehtävänä tässä tapauksessa! Lazerin Grille Kit -paketit sisältävät lisävalot, kiinnikkeet sekä johtosarjat eli käytännössä kaiken mitä tarvitset. Varsinainen lisävalo voi olla esim. yksi leveämpi tai kaksi kapeampaa paneelimallista valaisinta ajoneuvon tyypistä ja erityisesti sen etusäleikön mallista riippuen. Voit olla kuitenkin varma, että lopputulos näyttää siltä, kun valaisimet olisivat tehdasasenteiset.

Lazer Linear (Linear arkistot – rst-ligts.fi | lisävalot verkosta (rst-lights.fi))

Linear-sarja pitää sisällään todella tyylikkäät matalaprofiiliset paneelimalliset lisävalot. Lazer Linear -tuotteet sisältävät eri luokan tuotteita jaettuna Standard- ja Elite-ryhmiin. Tässä tuotesarjassa hyödynnetään samoja erittäin tehokkaita 3 watin ledejä kuin Lazerin WRC-luokan valoratkaisuissa. Näitä valoja on siis todellakin suunniteltu käytettäväksi vaativissa olosuhteissa. Linear -lisävalot ovat erityisen suosittuja siitä syystä, että niiden matalaprofiilinen ja aerodynaaminen muotokieli on samaan aikaan sekä tyylikäs että helppo asennettava. Tärkein ominaisuus on kuitenkin huikea valoteho. Jos nostetaan esimerkiksi vaikkapa Linear 18 Elite -lisävalo, voidaan todeta, että se istuu puskuriin lähes huomaamattomasti tuottaen silti uskomattoman yli 10000 lumenin valotehon vain 50 cm leveällä valaisimella. Tämä on todella vakuuttava lisävalo, erityisesti kokoonsa nähden! Mikäli kaipaat silti vieläkin enemmän valotehoa, Linear -tuotesarjasta löytyy myös Linear 48 -lisävalo, joka yli metrin leveydellään ja lähes 20000 lumenin tehollaan ei jätä ketään kylmäksi.

Lazer Triple-R (Triple-R arkistot – rst-ligts.fi | lisävalot verkosta (rst-lights.fi)

Lazerin Triple-R -tuotesarja on puolestaan alun alkaen suunniteltu moottoriurheilun tiukkojen vaatimusten pohjalta ja samalla asettaen uudet standardit autojen lisävaloille. Vakuuttavaa on se, että jo alusta asti erinomaista tuotesarjaa on matkan varrella päivitetty entisestään, joten voit olla varma, että Triple R -tarjoaa alan edistyksellisimmät komponentit ja tekniset ratkaisut. Myös Triple R-sarjasta löytyy sekä Standard- että Elite-luokan lisävaloja monenlaisiin eri tarpeisiin.

Molemmissa edellä mainituista lisävaloissa Triple R:ssä ja Linearissa pääset nauttimaan ennennäkemättömän valotehon lisäksi myös uusimmista teknologioista. Tästä on esimerkkinä mm. Intelligent Low Beam Assist eli lähivaloavustintekniikka. Voit siis käyttää kyseisiä valoja myös tehokkaina lähivaloina. Kun kytket lähivalot päälle, automatiikka hoitaa valon säädöt niin, että valokeila ei häikäise vastaantulevia autoja. Lisäksi Lazerin lisävaloista löytyy usein Eboost -toiminto, jonka avulla valotehoa saadaan lisättyä entisestään.

Triple R-sarjan lisävalot ovat profiililtaan hieman Linear-sarjaa kookkaampia, mutta tämä tietysti vaikuttaa positiivisesti valotehoon. Malliston lippulaiva, Triple-R 28 Elite, vakuuttaa 1305 mm leveydellään ja varsinkin yli 28000 lumenin valoteholla. Näin häikäisevän valotehon takana on 28kpl led-polttimoita, jotka yhdessä muodostavat jopa yli 2500 metrin pituisen valokeilan. Jos aiemmin on todettu, että lisävalo tuo paljon turvallisuuden tuntua ratin taakse, niin tämä Lazer Triple-R 28 Elite suorastaan alleviivaa tuota väittämää.

STRANDS

Strands on kotoisin rakkaasta länsinaapuristamme Ruotsista, tarkemmin ottaen Göteborgin lähiseudulta Fristlasta. Myös Strandsilla on pitkä historia valaisinalalta, sillä yritys on perustettu jo 2002. Yritys on tunnettu mainoslauseestaan ”feel the passion” eli tunne intohimo. Yrityksen tärkein tavoite alusta asti on ollut saada asiakkaat ympäri maailman tuntemaan Strandsin intohimo lisävaloihin, joko heidän ensiluokkaisen palvelunsa tai erinomaisten tuotteiden kautta. Strandsin tyylikkäät lisävalot on suunniteltu kaikkiin ajoneuvoihin, ja suunnittelussa he tekevät paljon yhteistyötä ammattikuljettajien kanssa, jotta tuotteet palvelisivat mahdollisimman hyvin loppuasiakkaita. Ruotsalaisena valmistajana Strands osaa automaationa suunnitella tuotteensa pohjoisen ankariin olosuhteisiin. Takuun osalta asiat ovat hyvällä tasolla, Strands myöntää lisävaloillensa mukava kolmen vuoden takuun.

Strandsin valikoimasta haluamme nostaa esille erityisesti Siberia-malliston (Siberia arkistot – rst-ligts.fi | lisävalot verkosta (rst-lights.fi). Tämän tuoteryhmän lisävalot ovat todellisia tehopakkauksia ja myös niiden linjakas skandinaavinen muotoilu miellyttää silmää. Kyseisiä lisävalopaneeleita löytyy kaarevina ja tavallisina versioina. Siberia-malliston erikoisuutena on niiden parkkivalo, joka saadaan halutessa palamaan joko perinteisenä valkoisena tai tyylikkään oranssina.

OPTIBEAM

Optibeam valmistaa laadukkaita lisävaloja, jotka soveltuvat myös vaativampaan ammattikäyttöön. Erityisesti erinomaisen hinta-laatu-suhteensa ansiosta, Optibeam-valot ovat saavuttaneet suuren suosion laajan asiakasryhmän parissa. Suosion taustalla on se, että Optibeamin lisävalot on suunniteltu vastaamaan nykyajan ammattilaisten sekä vaativien harrastajien tarpeisiin. Optibeamin tärkein tavoite on lisätä pimeässä työskentelevien turvallisuutta. Tuotteiden suunnittelussa on otettu vahvasti huomioon Pohjoismaiden ankarat olosuhteet eli jopa alle -30C asteen pakkaset. Optibeamin valikoimasta ovat viime aikoina nousseet kaikkein suosituimmiksi Operator- ja Savage -sarjat. Molempia sarjoja yhdistää erinomainen hinta-laatu-suhde sekä huima valoteho. Näissä lisävaloissa on kaikki palaset kohdallaan, jotta ne palvelevat kuljettajia vaativissakin olosuhteissa.

Operator-lisävalot (Operator arkistot – rst-ligts.fi | lisävalot verkosta (rst-lights.fi) ovat muodoltaan pyöreitä. Niissä on erittäin tukeva kiinnitys ja lisäksi ne ovat muotoilultaan poikkeuksellisen siroja. Lähes olematon takaylitys tekee asennuksesta erityisen helppoa. Operator 9-lisävalo on malliston suurikokoisin pyöreä lisävalo ja kokonsa puolesta se soveltuukin erinomaisesti raskaan kaluston tai isojen pakettiautojen tarpeisiin. Suuren valotehon lisäksi Operator 9 tarjoaa erinomaisen yhdistelmävalokuvion ja tyylikkään tumman optiikan. Valokuvion keskellä on voimakas spotti ja se tarjoaa lisäksi leveästi hajavaloa pientareille. Saat valoa juuri sinne mihin tarvitset. Kuin kirsikkana kakun päällä on x-muotoinen erittäin tyylikäs parkkivalo, jonka voit tietysti valita valkoiseksi tai oranssiksi.

Optibeamin Savage-tuotesarja (Savage arkistot – rst-ligts.fi | lisävalot verkosta (rst-lights.fi) tarjoaa nimensä mukaisesti suorastaan villit ja raakalaismaiset tehot. Savage-sarjan valoja löytyy niin paneelimallisina kuin pyöreinä. Kyseessä on kohtuuhintaiset valaisimet, mutta silti tehoa löytyy enemmän kuin tarpeeksi. Tästä toimii mainiona esimerkkinä Savage 12-lisävalopaneeli. Optibeam Savage 12 on varsinkin pienikokoinen valaisin ollen leveydeltään vain n. 30 cm. Tämä lisävalo muodostaa kuitenkin erittäin leveän valokuvion ja valo levittyy tiellä tasaisesti satojen metrien matkalle. Tämä antaa sinulle runsaasti enemmän reagointiaikaa yllättäviin tilanteisiin, joita eteesi matkan varrella mahdollisesti ilmaantuu. Myös tässä lisävalossa on valittavissa joko kirkas tai oranssi parkkivalo. Lisämainintana parkkivalo on erittäin tyylikäs ja näyttävyydessään jopa ainutlaatuinen.

PURELUX

Purelux on nostattanut koko ajan enemmän suosiotaan erittäin kilpailukykyisillä lisävaloillaan. Heidän valikoimastaan löytyy ilahduttavasti eri kokoisia ja tehoisia lisävaloja moneen eri vaatimustasoon. Myös Pureluxin lisävalojen muotoilu on kerännyt paljon kehuja. Tuttuun tapaan Purelux lisävalot on suunniteltu Pohjolan vaativiin olosuhteisiin. Pureluxin lisävaloilla on kahden vuoden takuu.

Heidän valikoimastaan haluamme nostaa kaksi esimerkkiä. Purelux Panther -sarja (Panther arkistot – rst-ligts.fi | lisävalot verkosta (rst-lights.fi) on tyylikäs parkkivaloin ja kehyksettömin linssein varusteltu kaksitehoinen lisävalopaneeli. Valaisimen kaksitehoisuuden ansioista valoa voidaan käyttää normaalilla teholla hyväksytysti tieliikenteessä ja nappia painamalla saadaan aktivoitua Poweboost-tila, jonka avulla valotehoa saadaan kasvatettua huomattavasti. Iskunkestävä, käytännössä särkymätön Lexan polykarbonaattilinssi kestää ajossa väistämättä tulevat kiveniskut. Lisäksi Purelux Panther -sarjan valot ovat etuosaltaan täysin tasaisia, eli linssin ympärillä ei ole lunta, jäätä tai likaa kerryttävää kehystä. Rungon materiaalina käytetty pulverimaalattu sekä UV-suojattu alumiini kestää kovaa käyttöä rankimmissakin olosuhteissa. kokonsa puolesta valaisin on parhaimmillaan suurissa asennuskohteissa, kuten rekoissa, pakettiautoissa sekä maastureissa. Valmistajan ilmoittama kantama on 972m @ 1 lux Powerboost-tilassa ja 468m @ 1 m tieliikennetilassa.

Purelux Heat (Heat arkistot – rst-ligts.fi | lisävalot verkosta (rst-lights.fi) tarjoaa samalla tavalla erinomaista valotehoa tyylikkäässä paketissa, mutta näppäränä ominaisuutena nimensä mukaisesti myös lämpöä. Tällä kertaa ei puhuta värilämpötilasta vaan ihan oikeasta lämmöstä. Purelux Heat -sarjassa on nimittäin automaattisesti lämpiävä linssi, joka voidaan kytkeä päälle aina auton ollessa käynnissä. Tätä tarkoittaa ihan oikeasti se, kun valmistaja lupaa, että lisävalot on suunniteltu Pohjolan vaativiin olosuhteisiin! Suosittelemme tutustumaan Pureluxin valikoimaan tarkemmin verkkokaupassamme.

HELLA

Hella lienee yksi tunnetuimpia ja perinteikkäimpiä lisävalo – ja lisävarustevalmistajia. Monelle saattaa tulla Hellasta ensimmäisenä mieleen vauhdikkaat ralliautot, joiden keulassa pyöreät Hella-brändin lisävalot on usein nähty. Saksalainen Hella tunnetaan monista autojen lisävarusteista, mutta yritys on myös pitkän historiansa ajan ollut tunnettu Led-teknologian edelläkävijänä ajoneuvojen valaistuksessa. Hellan historia menee monia muita kilpailijoita pidemmälle, sillä Hella-brändi on luotu jo vuonna 1908. Tänä päivänä yrityksellä on noin 36000 työntekijää ja toimintaa yli 125 lokaatiossa. Kunnioitettavia lukuja!

Hellan valikoima painottuu edelleen pyöreisiin lisävaloihin. Samoin valikoimasta löytyy enemmän halogeeni- ja xenon-valoja kuin Led-tekniikan valoja. Toki Hellakin on siirtynyt uudempaan tekniikkaan ja valikoimasta löytyy mm. Hella Luminator (Luminator arkistot – rst-ligts.fi | lisävalot verkosta (rst-lights.fi), joka on jo täysin Led-tekniikalla toteutettu moderni pyöreä lisävalo. Hellan valikoimasta suosittuja valoja ovat kuitenkin edelleen halogeenitekniikkaa hyödyntävä Jumbo-sarja. Se edustaa yrityksen taattua laatua edulliseen hintaan ja tekee sen mitä lupaa. Laadukkaista materiaaleista valmistettu lisävalo, joka on tehty kestämään.

RST-Light

Mitä olisikaan valikoima ilman omaa tuotemerkkiämme! RST-Light valmistaa laadukkaat valaisimet ja valaisutuotteet ajoneuvokäyttöön. Käyttökohteena ovat ammattikäyttäjät ja tuotteet soveltuvat myös kuluttajakäyttöön. Tuotteissamme käytetään alan laadukkaimpia komponentteja, sekä hyväksyttyjä standardeja käyttökohteen mukaan. RST-Steel omistaa RST-light tuotemerkin ja se rekisteröity tavaramerkki. Mottomme tuotteen valmistukseen on; “Hinnasta voimme tinkiä, laadusta emme tingi”. Mielestämme on tärkeää, että pystymme tarjoamaan laadukkaita tuotteita myös omalla tuotemerkillämme, vaikka edustammekin monia markkinoiden johtavia brändejä. Oma merkki on aina oma merkki ja pystymme vaikuttamaan tuotteiden ominaisuuksiin ja ratkaisuihin aivan eri tavalla kuin muiden valmistajien. Meillä on myös mahdollisuus viedä näiden tuotteiden kohdalla arvokas asiakaspalaute oikeasti käytäntöön ja valmistaa juuri sellaisia tuotteita, kuin arvoisat asiakkaamme toivovat.

Nostamme tässä artikkelissa esille ”omasta valikoimastamme” RST-Light Locus (Locus arkistot – rst-ligts.fi | lisävalot verkosta (rst-lights.fi) lisävalot, jotka ovat saaneet erinomaista palautetta myös asiakkailtamme. Kyseessä on Led-tekniikalla toteutettu lisäkaukovalo, jonka teho on 120 wattia ja valoteho huikeat 16800 lumenia. Sama lisävalo on saatavilla kirkkaalla tai oranssilla parkkivalolla ja majakkatoiminnolla.

W-LIGHT

W-Light on erinomainen esimerkki valmistajasta, jossa rahoille saa täydellisesti vastinetta, vaikka budjetti olisi hieman pienempi. W-Lightin lisävalojen laatu on hyvällä tasolla, ulkonäkö on tyylikästä ja valoteho on erinomainen. Näiden ominaisuuksien ansiosta tuotemerkin suosio kasvaa koko ajan. Moni ensimmäisten lisävalojen ostaja ei välttämättä halua heti investoida isoja summia uusiin lisävaloihin vaan haluaa lähteä liikkeelle hieman varovaisemmin. Tämä on täysin järkevää ja ymmärrettävää. Erityisesti jos kyse ei ole ammattikuljettajasta, voi edullisempien lisävalojen hankinta olla enemmän kuin suositeltavaa. Ja kuten olemme aiemminkin todenneet, jokainen lisävalo varmasti tuo sitä tärkeintä eli lisävaloa.

Kannattaa joka tapauksessa muistaa, että vaikka puhutaan edullisemmasta tuotteesta, ominaisuudet voivat silti olla huipputasoa. W-Light Comber 550 150 w (LED-Lisävalopaneeli W-Light Comber 550, 150W – rst-ligts.fi | lisävalot verkosta (rst-lights.fi) on tästä oiva esimerkki. Alle 200 euron hintaluokassa tämä lisävalo hakee vertaistaan. W-Light Comber on erittäin tehokas lisävalopaneeli. Matala ja hieman kaareva paneeli mahdollistaa huomaamattoman asennuksen. Comber 550 lisävalossa on erittäin hyvä ja tarkasti rajattu valaisu teho lähialueelle ja samalla se tarjoaa pitkän keilan tielle. Modernin ulkoasunsa puolesta tätä lisävaloa kelpaa esitellä kavereillekin, joten Comber sopii myös näkyvämpiin asennuksiin. 2,2 m johto esipuristetuilla Deutsch-pinneillä ja erillisellä DT-liitinrungolla nopeuttaa asennusta ja mahdollistaa kytkennän suoraan akun lähelle. Comber 550 on mahdollista kiinnittää ala- tai päätykiinnikkeillä.

SEEKER

Nyt kun päästiin vauhtiin lisävalojen kanssa, jotka hivelevät niin ominaisuuksien kuin hintansa puolesta, niin nostetaan parrasvaloihin Seeker. Seeker -lisävalot ovat samalla sekä tehokas, että edullinen vaihtoehto lisävalojen hankintaa harkitsevalle. Edullinen hintataso ei tarkoita sitä, että joutuisit tinkimään valaistuksesta. Tästä esimerkkinä mm. Seeker 20 -lisävalon Tekniikan Maailman testivoitto (TM 21/2015). Positiivisena asiana on mielestämme myös se, että Seekerin tuotevalikoima on rakennettu riittävän selkeäksi eli et joudu kahlaamaan valtavassa tuoteviidakossa tuntikausia sopivaa lisävaloa etsiessäsi.

Seeker-lisävaloissa on panostettu loistavan valotehon lisäksi tyylikkääseen designiin, joka tietysti on tärkeää, kun puhutaan autojen lisävarusteista. Seekerin valikoimassa Quantum- ja Ultima-sarjat edustavat alan uusinta huipputekniikkaa. Koko Seekerin valikoima on suunniteltu yhteistyössä osaavien suomalaisten valaisinammattilaisten kanssa ja niissä on erityisesti panostettu laadukkaisiin komponentteihin. Meidän on helppo luottaa siihen, että jos suomalaiset ammattilaiset ovat mukana suunnittelussa, niin pohjoisten olosuhteiden vaatimukset on varmasti otettu huomioon.

Seekerin valikoimasta löytyvät niin pyöreät kuin paneelimalliset lisävalaisimet. Monissa Seeker -lisävaloissa käytetään edistyksellistä Laser-teknologiaa. Esimerkkinä tästä Seeker Quantum Ledzer 9” -kaukovalo LED/Lazer-Lisävalo Seeker Quantum Ledzer 9″ – rst-ligts.fi | lisävalot verkosta (rst-lights.fi), joka sisältää kahdeksan tehokasta Led-yksikköä ja kaksi laadukasta Laser -yksikköä. Tässä hybridivalaisimessa yhdistyvät Led- ja Laser-tekniikan parhaat puolet. Ledien tehokas valaisukyky tuottaa valtavan valomäärän ja Laserin pitkä pistemäinen keila pidentää valaisukykyä huomattavasti. Suorarunkoisten Seeker -lisävalojen huipulla on puolestaan Seeker Ultima -sarja. Tässä matalaprofiilisessa lisävalossa käytetään Philipsin teho-Ledejä, jotka muodostavat pitkän sekä leveän valokuvion. Tämä valaisin soveltuu asennettavaksi matalalle ja siron muotoilunsa ansiosta voit asentaa sen lähes huomaamattomasti vaikkapa autosi puskuriin.

Seekerin lisävalovalikoima on siis kattava, mutta silti riittävän selkeä. Haluamme kuitenkin lisäksi antaa erikoismaininnat kahdelle tuotteelle. Seeker Cyclops erottuu ulkoasultaan muista markkinoiden lisävaloista erittäin positiivisesti. Kyseessä on visuaalisesti todella näyttävä lisävalo! Kyse ei ole ainoastaan tyylikkäästä ulkoasusta vaan se kätkee sisäänsä huippulaadukkaat Osramin Ledit (8kpl). Mukava lisä valikoimassa on myös Seeker 404 -sumuvalo. Olemme tyytyväisiä nähdessämme Seekerin huippulaatua nyt myös sumuvalona.

Autojen lisävalomarkkinoilla riittää paljon tarjontaa ja sitä kautta valinnan vaikeus saattaa välillä yllättää. Markkinoilla on kuitenkin aina tilaa tuotteille, joissa hinta-laatu-suhde on erinomainen. Seeker -lisävalot tarjoavat huippulaatua kilpailukykyiseen hintaan. Lisäksi kotimaista asiakasta miellyttää varmasti se, että tuotteiden suunnittelussa on varmasti otettu huomioon suomalaisten olosuhteiden vaatimukset ja odotukset. Huippukomponentit, 3 vuoden takuu ja tyylikäs design. Toteamme, että Seekerillä on paketti hyvin kasassa!

X-VISION

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä tuotemerkeistämme on vuorossa X-Vision. Tässä on yksi Pohjoismaiden suosituimmista valmistajista lisävalojen suhteen. X-Visionin lisävalot sisältävät markkinoiden parasta heijastinoptiikkaa ja komponentteja. Valot ovat muotoilultaan tyylikkäitä ja sopivat kaikkiin autoihin. Meidän valikoimastamme löydät X-Visionin lähivaloja ja lisäkaukovaloja sekä oheistarvikkeita kuten valotelineitä ja tukirautoja. X-Visionin lisävalot sopivat erinomaisesti niin raskaiden kulkuneuvojen kuin vaikkapa pelastusajoneuvojen lisävarusteeksi. Ne soveltuvat siis korkeimpiinkin vaatimustasoihin.

X-Vision on ollut jo pitkään markkinoilla ja se tunnetaan hyvin. Jokainen tuotemerkki ja yritys tunnistaa sen, että asiakkaiden suosiosta kilpailee lukuisat eri yritykset. Tuotteiden erot ovat loppujen lopuksi pieniä ja jokaisen meidänkin valikoiman lisävalon uskaltaa hyvillä mielin suositella. Joskus pienet asiat ratkaisevat ja suosio voi nousta kertaheitolla. X-Visionin kohdalla kävi niin vuonna 2010, jolloin heidän Dominator Hid -lisävalonsa voitti Tekniikan Maailman testin ja sai ainoana lisävalona vertailussa täydet viisi tähteä. Tuo testivoitto nosti aikoinaan X-Visionin isompaan kasvuun ja sillä tiellä ollaan edelleen. Vaikka testejä tehdäänkin paljon monissa eri formaateissa, niiden vaikutusta myyntiin ja asiakkaiden suosioon ei voi vähätellä. Testejä arvostetaan paljon ja niissä otetaan usein myös huomioon monia eri seikkoja. Sellaisia, joista kaikki ovat kiinnostuneita, mutta myö sellaisia, joita moni hankintaa harkitseva ei välttämättä osaisi edes ottaa huomioon. Kun tuotteita tarkastellaan yleisissä testeissä laajalla skaalalla, jyvät erottuvat akanoista ja varsinaiset huipputuotteet nousevat korkeimmalla korokkeelle. Testivoitot muistetaan hyvin ja testivoittajia voi vielä vuosienkin jälkeen suositella, vaikka tekniikka kehittyykin koko ajan.

X-Visionin valikoima painottuu paneelimallisiin lisävaloihin. Lisävalot on tietysti toteutettu Led-tekniikalla. X-Vision Genesis -tuotesarja (Genesis arkistot – rst-ligts.fi | lisävalot verkosta (rst-lights.fi) tarjoaa huipputehoa tyylikkäässä designissa ja pinnan alta löytyy uusinta huipputeknologiaa. Genesis-sarjan lisävaloille myönnetään kattava 3 vuoden takuu. Valaisimia löytyy niin suorina kuin kaarevina paneelivaloina. Genesis-sarjan lisävaloista löytyy myös hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten lämmitettävä linssi, Hybrid Beam -leveä valokuvio sekä Double Up -turbotoiminto, jolla valomäärä saadaan hetkellisesti jopa kaksinkertaistettua. X-Vision Genesis -lisävaloissa on myös yksi markkinoiden kehittyneimpiä heijastintekniikoita, jonka ansiosta valokuvio on vertaansa vailla niin tarkkuudessa kuin kantamassa.

Tässä vaihessa selväksi on varmasti tullut se, että valikoimamme on laaja. Olemme pyrkineet siihen, että tarjoamme jokaiselle jotakin, aina huippulaadulla. Pitkän kokemuksemme ansiosta olemme onnistuneet rakentamaan erittäin kilpailukykyisen valikoiman, jossa asiakkaan ei tarvitse huolia mikä olisi hyvä ja mikä huono lisävalo tai tuotemerkki. Kaikki ovat hyviä, mutta tehtäväksi jää vain varmistaa se, mikä on juuri sinulle se hyvä tai paras ratkaisu.

Laatuun panostaminen kannattaa aina. Laatu tuo turvallisuutta. Lisävalot ovat turvallisuusvaruste, joten laadukas lisävalo lisää turvallisuutta kaksin verroin. Sinun on helppo tehdä valintoja meidän valikoimastamme, sillä tarjoamme ainoastaan laadukkaita lisävaloja. On hyvä kuitenkin muistaa, että budjetit ovat erilaisia ja halvallakin voi saada hyvää. Ominaisuudet ovat toki erilaisia kalliimmissa ajovaloissa. Samoin takuu saattaa olla pidempi, jos panostat lisävaloihin enemmän euroja. Oikeastaan tilanne on hyvin samankaltainen mihin tahansa muuhun tuotteeseen verrattuna. Jos kysytään satunnaiselta kuluttajalta, kuinka paljon hyvät lenkkarit maksavat tai minkälaisia ominaisuuksia toivot hyviltä lenkkareilta, vastaus on luultavasti hyvin erilainen kuin vaikkapa maratoonarin. Tässä tullaan taas siihen peruspointtiin, että parhaaseen lopputulokseen päästään, kun kokonaisratkaisu suunnitellaan oikeasti asiakkaan tarpeiden pohjalta. Viidenkympin lenkkarit voivat oikeasti olla erinomaiset satunnaiselle lenkkeilijälle. Maratoonari ei suostuisi edes harjoittelemaan niillä. Samoin lisävaloissa ns. edullinen perusratkaisu voi olla huikea parannus ensimmäisiä lisävaloja ostajalle, kun taas ammattikuljettajan tarpeet ja vaatimukset ovat ihan eri tasolla.

Kokonaisuus on sana, jota käytämme paljon ja kokonaisuuteen on syytä aina keskittyä. Siinä otetaan huomioon nykytilanne valojen suhteen ja tietysti ajoneuvosi luokka ja tyyli. Nämä vaikuttavat olennaisesti asennukseen. Nykytilanne määrää sen, minkälaisia lisävaloja ajoneuvoosi voidaan asentaa. Kokonaisuudessa huomioidaan tietysti myös budjetti ja asiakkaan toiveet sekä tarpeet. Vaikka kokonaisuus saattaa alkuun vaikuttaa hankalalta hahmottaa, palanen kerrallaan se alkaa hahmottumaan. Jokainen on toistaiseksi selvinnyt lisävalojen hankinnasta ilman suurempia tuskia ja meidän avullamme se onnistuu varmasti.

Me olemme mielellämme auttamassa sinua sopivan lisävalon valinnassa. Ajoneuvot ovat erilaisia. Samoin kuljettajien vaatimukset vaihtelevat suuresti sen mukaan, minkälaisissa olosuhteissa ja kuinka paljon ajetaan. Tästä syystä kokonaisuuden suunnitteluun on järkevää perehtyä kunnolla ja siinä me haluamme myös olla sinua auttamassa. Ota rohkeasti yhteyttä, kun tarvitset apua suunnittelussa ja jatketaan yhteisvoimin kohti täydellistä kokonaisratkaisua.

Join the conversation

TOP
Ostoskorin sisältö 0